WAT IS KUREN?

Het principe van complexe kuren

Wat is kuren?

REUMAKUREN

Het kuren is gebaseerd op het principe van de integratie van verschillende behandelingsmethoden (het zogenaamde complexe kuren). De basis van de kuurbehandeling wordt gevormd door het gebruik van de zogenaamde balneologische procedures. 

GAAT U OOK MEE OP KUURREIS?

Ontdek net als andere reumapatiënten de voordelen van kuurreizen. Vraag vandaag nog uw subsidie aan en ga met korting mee op kuurreis.  

Balneologische procedures vormt de basis voor de kuurbehandelingen. Hiertoe behoren baden in thermaal water (in bassins en ligbaden), evenals gehele of gedeeltelijke modderpakkingen. Deze klassieke ingrediënten kuur worden met ander behandelingen aangevuld.

Aanvullende behandelingen

  • Bewegingstherapie in de vorm van individuele- en groepsoefengymnastiek in het water en in de gymnastiekzaal 
  • Fysiotherapie 
  • Alle soorten massage 
  • Hydrotherapie 
  • Elektrotherapie 
  • Manuele therapie 

Het is juist het synergie-effect van al deze verschillende behandelingen, die de resultaten van een drieweekse kuurbehandeling genereren. 

Individueel

Het behandelingsprogramma wordt voor iedere patiënt individueel vastgesteld.U heeft eerst een persoonlijk gesprek met een reumatoloog van het kuuroord, die u ook onderzoekt. Aan de hand van de resultaten van deze onderzoeken wordt uw behandelingsprogramma vastgesteld.

 

Op de eerste dag van de reumakuur gaat u na het ontbijt naar de reumatoloog. Na een uitgebreid gedetailleerd gesprek met de dokter krijgt u een aantal voorlopige behandelingen voorgeschreven. De dokter vertelt u wanneer u voor een bezoek terug moet komen.  De gehele periode heeft u dezelfde dokter, hij/zij zal u medisch begeleiden gedurende de gehele kuur.

Adviseur en vertrouwenspersoon 

Behalve uw dokter is hij ook uw adviseur en vertrouwenspersoon. Met al uw medische vragen en vragen betreffende wijzigingen en het behandelingsprogramma kunt u bij hem/haar terecht. Als u op eigen initiatief de dokter wilt bezoeken kunt u zich melden bij zijn zuster/assistente.

Spoorboekje

Iedere patiënt krijgt een boekje waarin de behandelingen voor hem/haar worden voorgeschreven.Dit is uw spoorboekje voor het kuurprogramma! Met dat boekje moet u zelf naar het afspraken-Bureau gaan.

Bij de meeste behandelruimtes moet het kuurboekje van te voren ingeleverd worden. Wacht rustig tot u opgeroepen wordt. Het personeel van de behandelruimtes geeft u duidelijk aanwijzingen en is altijd bereid om u te helpen.