BEHANDELINGEN

Informatie over de balneo kuur 

Behandelingen

SOORTEN KUREN

Er zijn verschillende soorten kuren. Bijvoorbeeld: de Ana Aslan kuur, balneo en reuma kuur,  wellness- en anti-stress kuren, beauty kuren, kuurvakantie, spa & wellness vakantie cardiovasculaire- en conditie verbeterende kuren, afslankkuren en thalasso kuren.

Balneo kuur 

Wij bieden balneologische kuren aan. De balneologische kuur is geschikt voor gasten met reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, artrose, de ziekte van Bechterew, fibromyalgie, osteoporose, artritis psoriatica, jicht e.d. Tevens wordt de balneo kuur aanbevolen voor de rehabilitatie na een blessure of ongeval (zoals whiplash) of (in een lichtere variant) tegen stress. De balneo kuur is een combinatie van hydrotherapie,elektrotherapie en fysiotherapie.

 

GAAT U OOK MEE OP KUURREIS?

Ontdek net als andere reumapatiënten de voordelen van kuurreizen. Vraag vandaag nog uw subsidie aan en ga met korting mee op kuurreis.  

Hydrotherapie

Hydrotherapie maakt het lichaam soepeler, versterkt het immuunsysteem, stimuleert de bloedsomloop en werkt tevens ontspannend. Voorbeelden van hydrotherapie zijn o.m. thermale baden, zwavel-, kruiden- en modderbaden, modder pakkingen, douche- en onderwater massages,watergymnastiek en onderwater tractie therapie.

 

Elektrotherapie

Elektrotherapie is een verzamelnaam van verschillende (pijnloze) elektrische golven ter bestrijding van pijn in spieren en gewricht en ter stimulering van de bloedcirculatie. Voorbeelden van elektrotherapie zijn het gebruik van galvanische baden, 'vier cellen' baden etc. Tevens worden magneto therapie en therapieën met geluidsgolven (ultrasound) en laser ook tot de elektro therapeutische behandelingen gerekend.

Fysiotherapie

Fysiotherapie behandelt klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, banden, gewrichten en zenuwen) door middel van heilgymnastiek, massages, tractie e.d. ter verbetering van de beweeglijkheid van het lichaam en om pijnklachten te verminderen.

AANBOD KUURREIZEN

In de door ons gecontracteerde kuurhotels worden, afhankelijk van de behoefte en wensen van de gasten, verschillende programma's aangeboden en vooral bedoeld voor mensen met een reumatische aandoening zoals reumatoïde artritis, artritis psoriatica, ziekte van Bechterew, fibromyalgie, jicht, problemen met het bewegingsapparaat en verder artrose en osteoporose. De kuur beoogt de stijfheid van spieren en gewrichten te verminderen, de pijn te verzachten en de algemene fysieke conditie te verbeteren.

TRAJECT BEHANDELING

Als u gaat kuren betekent dit dat u een paar weken een intensief behandelprogramma volgt in een kuurcentrum. Een arts uit het kuuroord stelt samen met u een kuurprogramma op dat is afgestemd op uw mogelijkheden en behoeftes. De belangrijkste onderdelen van het programma zijn baden in thermaal water, actieve oefentherapie en ontspanning.

 

Individueel kuurprogramma

Op grond van dit gesprek krijgt men een individueel kuurprogramma aangeboden. Dat omvat een combinatie van hydrotherapie en fysiotherapie, eventueel aangevuld met elektrotherapie, magneto-therapie, laserbehandelingen, modderbaden en -pakkingen. Dat kunnen individuele oefeningen zijn, of met een groepje in het zwembad of gymzaal.